Onderweg naar een nestje

 22 September werd Bella weer loops. Ze woog die dag 4,5 kilo voor Bella een mooi gewicht want ze weegt meestal rond de 4,2 kilo omdat ze een wat kieskeurige eter is. 

Op de 5e dag van de loopsheid had ze minder eetlust en was ze hangerig, mogelijk was ze al wat langer loops omdat ze zich goed schoonhoud, en daarbij een goede hulp heeft aan Berry, kunnen we er best een paar dagen naast zitten.   

30 September: vandaag de progesteron meeting bij de dierenarts (ongeveer 8ste dag van de loopsheid). Bloedprikkken was nog een behoorlijke uitdaging want Bella is nogal een wiebelkont.  Dus hals lukte niet …toen pootje.. dat was al helemaal drama, zo'n piepklein wiebelend pootje prikken.... Dat lukte dus niet. Uiteindelijk werd een andere arts er bijgehaald Bella in een liefdevolle houtgreep vastgehouden met als resultaat voldoende bloed om de test uit te voeren.Het bloed moet gestold zijn voordat de test gedaan kan worden dus op de uitslag moesten we minimaal 2 uur wachten.

Een paar uur later ging de telefoon….de dierenarts…. het advies was om gelijk de volgende dag op bezoek t egaan bij de reu om te dekken en de dag daarna nog een keer. 

Tja... op 1 oktober dus… de dag van de Kampioens Clubmatch  van de Schipperke's Vrienden Nederland (De rasvereniging van Het Schipperke) en dat kwam nou net niet zo goed uit vanwege de organisatie daarvan.  


Maar door omstandigheden en enig gepuzzel konden we op bezoek bij die knappe meneertje Higgens oor een dekking.

Dat was spannend want het was meneertje Higgens zijn eerste dekking.....Zou hij weten wat hi moet doen? 

1 oktober: Op bezoek bij Meneertje Higgens. 

Toen we net aangekomen waren heeft Bella eerst maar even op haar gemakje in de tuin gepoept (tuurlijk ff een goede indruk maken …..)

Toen ze meneertje Higgens weer zag (ze hadden al eerder kennisgemaakt) was het bij meneertje Higgens volop liefde, totdat Bella haar pittige kant liet zien (hormonen hé). Higgens schrok zich een hoedje en trok zijn eigen plan maar in de tuin. ('playing hard to get, blijkt effectief').

Bella begreep dat dit niet de bedoelding was en daagde meneertje Higgens uit voor een spelletje wat al snel over ging in het serieuze werk. Meneertje Higgens schrok er van en stapte af toen zijn hele zaakje buiten boord hing. WOW dat apparaat had zijn baasje nog niet eerder gezien….

Na een rustpauze (liefdes koppel even apart) kwamen ze weer samen en bijna gelijk was het raak, meneertje Higgens snapte nu wat er van hem werd verwacht!

Nadat ze ongeveer 10 minuten gekoppeld waren gingen ze beiden hun eigen weg…. Meneertje Higgens ging afkoelen in zijn zwembad, dat was onwijs grappig…

2 oktober: Nog een bezoek aan Higgens

We waren nog maar net binnen en meneertje  Higgens deed hop, hop en daar zaten ze al vast, tot enige verbazing van de baasjes …de cola stond nog niet eens op tafel.

Hierna heeft Higgens weer geplonsd in zijn badje en daarna trok het liefdes koppel hun eigen plan.  

Afwachten…..

Berry heeft het op 4 oktober erg zwaar, hij zou Bella ook wel de liefde willen verklaren maar deze keer is voor hem een rol als oom weggelegd dus een traphekje zorgt ervoor dat hij niet met Bella kan knuffelen. Hij wil zelfs niet eten vandaag, heeft alleen maar 'oog' (en neus)  voor Bella.

8 oktober: De rust is terug 

Het hekje kan weg Bella en Berry gaan weer over tot de orde van de dag. Rust in huis alsof e rniet gebeurd is. 

18 oktober: Zwangerschapshormonen? 

Bella voelt zich niet zo lekker, ze is misselijk, wil niet eten een geeft over in de avond.

19 oktober: verandert er iets? 

Bella haar tepels lijken wat groter en donkerder van kleur….zou het raak zijn? Of schijnzwanger? Ze is erg gericht op haar lievelingsmens dat kan een teken zijn. Maar honden kunnen ook heel overtuigend schijnzwanger zijn. 

20 oktober: Ochtend misselijk….

Bella krijgt haar ontbijt en op het moment dat de bak voor haar neus gezet wordt moet ze kokhalzen ….haar eten blijft onaangeroerd. 's Middags krijgt ze een gezonde snack en deze eet ze wel op.  Daarna lust ze toch ook wat vleesbrokjes.  

25 oktober: weer )veel) honger

Bella lijkt meer op eten gericht te zijn. Ze lijkt te kijken waar ze iets kan stelen (jammer ze kan echt nergens bij met die kort pootjes).

28 oktober: groeit er iets? 

Zien we een klein buikje? Gedraagt Bella zich drachtig? Of fopt ze ons…..

Bella is erg aanhankelijk aan haar favoriete mens. Waar haar mens is....is Bella. Dit is herkenbaar van de vorige dracht. Bella haar tepels lijken wat meer aanwezig…

1 november: D-day

Bella's lievelingsmens is super zenuwachtig….gaan we iets te zien krijgen? 

Toen Bella eenmaal op de tafel lag …(is niet leuk want ze moet dan op haar rug liggen) werd eerst de buik van Bella geschoren, dat was ook niet leuk (lekker met deze nattigheid en temperaturen). 

Oma was gelukkig mee zodat Bella genoeg steun had. En met het echoapparaat op de buik was al snel duidelijk dat er iets in zit. Door twee dierenartsen werd er een echo gemaakt. Vier rondjes zichtbaar met een frummel erin. In één beeld waren 3 kloppende hartjes te zien, dus een drieling is het zeker. Er lijkt ook een vierde te zijn maar die kon niet tegelijk in beeld gebracht worden.

JEEEJJJJJ! We krijgen baby’s !